zaterdag 29 januari 2011

Anne haar heksenfeest!

Wat hebben we genoten! Wat is het heerlijk om voor een dag een heks te zijn. Heksenpuisten eten, kikkerpies, drakenbloedsap of gemalen sprinkhanensap drinken. En natuurlijk daarbij wat wrattenkruid, niesgras of knalpeulen. Bezemstelenrace, kikkerhappen, spinnenrace, door een enorm spinnenweb spinnen zoeken, toveringredienten ruiken en voelen in het donker en dansen op hele heksige muziek! Het was allemaal heel spannend!
En gelukkig heb ik het gered om het tafelspel te spelen. Ik heb daarvoor twee verhalen van Hanna Kraan samengevoegd en aangepast tot een tafelspel.


donderdag 27 januari 2011

Het heksje is af!

Morgenmiddag is het partijtje van Anne. Het heksje is af maar of ik het voor elkaar krijg om het tafelspel op te voeren...Ik heb nog een boel andere dingen voor te bereiden voor het feest. We zullen het morgen weten!

woensdag 26 januari 2011

Bedankt!!!!!!

Bedankt voor alle leuke reacties!!!!!
Vele mensen hebben kennis kunnen maken met de antroposofische manier van popjes maken. Hopelijk krijgen nu nog meer kinderen schattige, eigengemaakte popjes cadeau of verschijnen er in meer huizen gezellige jaartafels.
Ik ga nu weer gauw verder met de heksenpartij voor Anne.

maandag 24 januari 2011

Foto's tijdens de uitzending

Deze foto's zijn afkomstig van de site van KoffieMax en gemaakt door de fotografen Cees den Ouden en Jan Snoerwang.

Sé op t.v.! De uitzending

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.
Ik heb een hele leuke ochtend gehad in Hilversum met hele aardige mensen! Ik vond het leuk om eens mee te maken. Inmiddels heb ik een uitgebreide uitleg met foto's van het wortelkindje naar KoffieMax gemaild en ook dat staat nu op hun site. Daar zijn ook foto's te zien van de uitzending.

zaterdag 22 januari 2011

Sé op t.v.!

Je verwacht het niet...als je een blog begint, dat je dan op een gewone vrijdag een mailtje krijgt van Omroep MAX. Of je maandag een popje wil komen maken in het programma Koffie MAX.

Ik verwachtte zoiets niet, maar het gebeurde wel! Het is LIVE dus aanstaande maandag om 10.10 uur op Nederland 1 begint het programma en ga ik een wortelkindje maken tijdens de uitzending. De presentatrice Myrna Goossen komt dan even bij me kijken hoe ik dat doe.

woensdag 19 januari 2011

dinsdag 18 januari 2011

Vervolg Pom de Derde



Ik heb voor Pom een slaapzakje gemaakt en een Pippi Langkous-jurkje. Dit is een heel eenvoudig jurkje, zeker als je hem van vilt maakt zoals ik hier gedaan heb. Er komt nog een bruidssluiertje (Anne had bedacht dat ze bruidje wil spelen als ze Pom krijgt!) en een minipopje. Eigenlijk wil ik ook nog een jasje maken en allerlei andere kleertjes uitproberen. Maar ik heb natuurlijk nog duizendeneen andere plannen waar ik ook graag mee aan de slag wil. We zien het!

maandag 17 januari 2011

Pom de Derde

Pom en Pom drinken samen thee. Jammer dat Pom uit Spanje er nu niet even bij kan zijn...

zondag 16 januari 2011

Update

Ik ben bezig met het verjaardagspartijtje van Anne die binnenkort 7 jaar wordt. Ze wil een Heksenpartij. Ik heb een erg leuk heksenverhaal dat ik waarschijnlijk ga vertellen. Maar het liefst zou ik er natuurlijk een tafelspel van maken. Ik ben bang dat ik dat niet ga halen, maar we zullen zien...

Voor haar verjaardag wil Anne onder andere Pom. Ik ben dus een derde Pom aan het maken met wat toebehoren. Ik geniet er erg van!

Ik moet de lijs nog afmaken waaraan ik van de week bij een andere poppenmaakster ben begonnen.

Verder heb ik op mijn blog een vertaler geplaatst en ik heb al mijn berichten labels gegeven zodat je makkelijk kunt zoeken in mijn blog.

Mijn gekregen jaartafel!

We hebben de jaartafel in wintersfeer gebracht. De popjes op deze wintertafel heb ik niet zelf gemaakt! In mijn eerste jaar als kleuterjuf op de Vrije School Parcival in Amstelveen, kreeg ik deze hele set van een lieve moeder uit mijn klas.

Het is al winter, maar...

Onze Anne (bijna 7!) is in de Herfstvakantie aan dit pakketje van Sari begonnen. Vlak na de Kerstvakantie heeft ze het afgemaakt. Het was een priegelwerkje, maar het is wel een schattig tafereeltje geworden.

Een klein cadeautje...

Ik ben van de week bij een collegapoppenmaakster geweest om samen een lijs te maken. Ze had een kleine verrassing (de konijntjes zijn nog geen 2 cm. groot) voor me....
Ze had het niet zelf gemaakt, maar gekocht op een marktje. Ik weet dus niet wie het gemaakt heeft, maar ik vind het prachtig. Ik heb het de afgelopen week heel wat keren in mijn handen gehad om nog eens te kijken hoe schattig het is!!!

donderdag 6 januari 2011

Driekoningen

Toen de kinderen vanmiddag uit school kwamen hebben we Driekoningenfeest gevierd. 

zondag 2 januari 2011