maandag 30 augustus 2010

Een vriendinnetje voor Cas

Dit is Pom. Zij mag ook meespelen in het verhaaltje voor Pijke z'n feestje. Toevallig weet ik, dat ze binnenkort naast Cas komt te wonen. Nu maar hopen dat ze het samen kunnen vinden. Dan kunnen ze samen riddertje spelen. Ze hebben dan nog wel wat verkleedkleren nodig. Dus ik ga maar weer gauw aan het werk.......

zaterdag 28 augustus 2010

Cas in de hoofdrol

Dit is Cas. Hij speelt binnenkort de hoofdrol in een tafelspelletje voor de verjaardag van Pijke. Ik heb nog veel te maken voor dit spel. Vandaag heb ik zijn "huisje" afgemaakt. Nu kan hij mooi uit het raam kijken of hij al een vriendje of vriendinnetje ziet komen. Cas heeft natuurlijk iemand nodig om mee te spelen. Hij wil zo graag eens een ridder zijn. Maar in je eentje is dat niet zo leuk.

zondag 22 augustus 2010

Er zijn al weer pompoenen!

Ik ben van de week naar Bergen geweest. Op vele plaatsen langs de kant van de weg worden zonnebloemen "Te Koop" aangeboden. Maar ik zag ook al wat pompoenen.
Toen dacht ik aan mijn muisje: Een paar weken geleden heb ik, zittend in bed, dit lieve muisje met zijn pompoentje gemaakt. Ik moest namelijk een beetje rustig aan doen vanwege een blindedarmoperatie.
Het is een arbeidsintensief muisje. Onder dat badstof zitten namelijk beweegbare ledematen. Dat vond ik wel deftig voor zo'n klein muisje met een vast pakje aan.

woensdag 18 augustus 2010

Een gebarenspelletje

Ik was naar aanleiding van ons aangepaste jaartafeltje op zoek naar spelletjes en verhaaltjes in de strandsfeer. Ik vond een mooi gebarenspelletje dat niet zo bekend is.
Het is van de eurythmiste Hermien IJzerman.


Groot is de zee, wijd is het strand.      
(Armen vooruit iets uit elkaar. Armen spreiden)


Klein is het schelpje in mijn hand.      
(Handen op elkaar brengen alsof het schelpje erin zit) 


Maar in dat kleine ding hoor ik de grote, grote zee,      
(Handen naar oor brengen en luisteren)


ruizen en suizen en ik zoem en zing heel zacht mee.      
(Zachter praten en met lichaam zacht wiegen)


Sssssssssss
(Het bewegen en suizen weg laten ebben)

maandag 16 augustus 2010

Stokjes weven

Anne heeft vandaag haar handwerkmandje herontdekt, dat ze vorig jaar van Sinterklaas kreeg. Ze is erg enthousiast aan het werk met de weefstokjes. Ze gaat heel snel en hecht zelf nieuwe draadjes aan, keurig met de knoopjes aan één kant. Gezellig hoor, zo samen aan het werk...


vrijdag 13 augustus 2010

Onze jaartafel

We hebben vandaag de jaartafel veranderd. Dit vissertje staat er nu op. Ik ga proberen om onder het kopje "Jaartafel" van elke verandering op ons tafeltje een foto te plaatsen gedurende het jaar. Dan is volgend jaar rond deze tijd het hele jaarverloop te zien.

donderdag 12 augustus 2010

Wat een wonder toch weer!!!

We hebben een paar maanden geleden wat zonnebloempitjes geplant in zo'n minikasje. Dat hebben we al vaker gedaan, maar elke keer vind ik het weer verbazingwekkend: Wat schuilt er toch een weelde in zo'n klein pitje!!!!!!

En dan krijg ik weer een ideetje...